Najdraže punjene lignje
Sastojci
2 lignje (veće)
3-4 češnjaka bjelog luka
peršum
so, papar
maslinovo ulje
2 kašike krušnih mrvica
2 dl bijelog vina (po potrebi)
Prilog
1/2 kg blitve
2 krompira
maslinovo ulje
so
Priprema
1.
Lignje očistiti i oprati.
Krila i krakove narezati na rezance i staviti pržiti u tavu na malo maslinova ulja.
2.
Češnjak i peršin nasjeckati, kao i krakove i krila liganja kada se isprže.
Jako je bitno da lignje ne pržite dugo, jer će ožilaviti i otvrdnuti.
Čim lagano počmu hvatati boju, mičite ih s vatre.
3.
Izmiješajte sjeckane lignje sa začinima, krušnim mrvicama i uljem u kojem su se pržili krakovi i krila.
4.
Tim filom napunite lignje, vrh zatvorite čačkalicom, pa ih stavite peći u pećnicu, pa kad su malo zapečene podlijte ih bijelim vinom i pričekajte da ishlapi.
5.
Blitvu i krompire očistite, stavite ih kuhati u provrelu vodu, zatim ocijedite, začinite maslinovim uljem i soli pa poslužite uz lignje.
https://www.coolinarika.com
Sastojci
2 lignje (veće)
3-4 češnjaka bjelog luka
peršum
so, papar
maslinovo ulje
2 kašike krušnih mrvica
2 dl bijelog vina (po potrebi)
Prilog
1/2 kg blitve
2 krompira
maslinovo ulje
so
Priprema
1.
Lignje očistiti i oprati.
Krila i krakove narezati na rezance i staviti pržiti u tavu na malo maslinova ulja.
2.
Češnjak i peršin nasjeckati, kao i krakove i krila liganja kada se isprže.
Jako je bitno da lignje ne pržite dugo, jer će ožilaviti i otvrdnuti.
Čim lagano počmu hvatati boju, mičite ih s vatre.
3.
Izmiješajte sjeckane lignje sa začinima, krušnim mrvicama i uljem u kojem su se pržili krakovi i krila.
4.
Tim filom napunite lignje, vrh zatvorite čačkalicom, pa ih stavite peći u pećnicu, pa kad su malo zapečene podlijte ih bijelim vinom i pričekajte da ishlapi.
5.
Blitvu i krompire očistite, stavite ih kuhati u provrelu vodu, zatim ocijedite, začinite maslinovim uljem i soli pa poslužite uz lignje.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар