понедељак, 18. март 2019.

Najdraže punjene lignje

Najdraže punjene lignje


Sastojci

2 lignje (veće)
3-4  češnjaka bjelog luka
peršum
so, papar
maslinovo ulje
2 kašike krušnih mrvica
2 dl bijelog vina (po potrebi)

Prilog

1/2 kg blitve
2 krompira
maslinovo ulje
so



Priprema

1.
Lignje očistiti i oprati.

Krila i krakove narezati na rezance i staviti pržiti u tavu na malo maslinova ulja.
2.
Češnjak i peršin nasjeckati, kao i krakove i krila liganja kada se isprže.

Jako je bitno da lignje ne pržite dugo, jer će ožilaviti i otvrdnuti.

Čim lagano počmu hvatati boju, mičite ih s vatre.

3.
Izmiješajte sjeckane lignje sa začinima, krušnim mrvicama i uljem u kojem su se pržili krakovi i krila.

4.
Tim filom napunite lignje, vrh zatvorite čačkalicom, pa ih stavite peći u pećnicu, pa kad su malo zapečene podlijte ih bijelim vinom i pričekajte da ishlapi.

5.
Blitvu i krompire očistite, stavite ih kuhati u provrelu vodu, zatim ocijedite, začinite maslinovim uljem i soli pa poslužite uz lignje.




https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар