субота, 9. март 2019.

Razlijevak


Razlijevak


Sastojci

3 jajeta
6 punih kašika brašna
3dl mlijeka
malo soli



Priprema

1.
Pećnicu zagrijati na najači stupanj /225-250 C

2.
Tepsiju dobro pomastiti ulje ili mast

3.
U posudu staviti brašno , jaja, mlijekoi so i mikserom izmutiti.

4.
Izvaditi tepsiju iz pećnice i na nju izliti smjesu priliko izlijevanja smjese na masnoću, ista mora cvrčati

5.
Tepsiju vratiti u pećnicu i peći na dosta visokoj temperaturi oko 200 C

Peći 15-20 minuta.

Najbolje je prekontrolirati i razlijevak je pečen kada se puno nadigao i dobio lijepu tamnu boju od pečenja.

Izvaditi iz pećnice i vruće izrezati i jesti sa onim što se ima  pekmez, med, vrhnje, nutela.




https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар