Razlijevak
Sastojci
3 jajeta
6 punih kašika brašna
3dl mlijeka
malo soli
Priprema
1.
Pećnicu zagrijati na najači stupanj /225-250 C
2.
Tepsiju dobro pomastiti ulje ili mast
3.
U posudu staviti brašno , jaja, mlijekoi so i mikserom izmutiti.
4.
Izvaditi tepsiju iz pećnice i na nju izliti smjesu priliko izlijevanja smjese na masnoću, ista mora cvrčati
5.
Tepsiju vratiti u pećnicu i peći na dosta visokoj temperaturi oko 200 C
Peći 15-20 minuta.
Najbolje je prekontrolirati i razlijevak je pečen kada se puno nadigao i dobio lijepu tamnu boju od pečenja.
Izvaditi iz pećnice i vruće izrezati i jesti sa onim što se ima pekmez, med, vrhnje, nutela.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар