субота, 9. март 2019.

Kvrguša

Kvrguša


Sastojci 

1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 kašika vegete twist za piletinu
7 kašika ulja
6 jaja
150 g pšeničnog oštrog brašna
½ kapkice soli
500-600 ml mlijeka


Priprema

1.
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite vegetom twist piletina.

2.
Pripremljeno meso popecite na 3 kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.

3.
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.

4.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.

Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna.

Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.

5.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.


Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu kvrgušu možete preliti mileramom-kajmakom

Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.



https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар