Kvrguša
Sastojci
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 kašika vegete twist za piletinu
7 kašika ulja
6 jaja
150 g pšeničnog oštrog brašna
½ kapkice soli
500-600 ml mlijeka
Priprema
1.
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite vegetom twist piletina.
2.
Pripremljeno meso popecite na 3 kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3.
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
4.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.
Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna.
Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu kvrgušu možete preliti mileramom-kajmakom
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.
https://www.coolinarika.com
Sastojci
1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
1 kašika vegete twist za piletinu
7 kašika ulja
6 jaja
150 g pšeničnog oštrog brašna
½ kapkice soli
500-600 ml mlijeka
Priprema
1.
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite vegetom twist piletina.
2.
Pripremljeno meso popecite na 3 kašike zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
3.
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
4.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.
Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna.
Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
5.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu kvrgušu možete preliti mileramom-kajmakom
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар