недеља, 24. фебруар 2019.

Svinjski odresci u umaku


Svinjski odresci u umaku


Sastojci

1 kg svinjetine od buta
1 srednja glavica češnjaka
0.5 dl ulja
2 kašike vrhom pune brašna
1 kašika vegete
6 dl mlake vode
papar,so




Priprema

1.
Meso izrezati na tanje odreske,malo ,posoliti i ostaviti sa strane.

Očistiti i isjeckati srednju glavicu češnjaka.     

Na tavi zagrijati ulje,popržiti odreske par minuta da porumene.

Izvaditi i staviti sa strane.

U tavu dodati brašno,popržiti dok ne porumeni.

Tad dodati češnjak,promješati i podliti vodom.

Mješati umak dok ne uzavrije,smanjiti vatru i vratiti odreske u tavu.

Dodati kašiku vegete i papra po želji.

Ostaviti da se krčka oko 15-tak minuta.

Ovo jelo možete pripremati i sa svinjskim kareom i vratinom ali i sa teletinom,junetinom.

Jednako je ukusno.

Poslužiti uz pire krumpir i zelenu salatu.




https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар