уторак, 5. фебруар 2019.

Gulaš paprikaš

Gulaš paprikaš


Sastojci

800 g goveđeg mesa narezanog na komadiće veličine jednog zalogaja
4 veće glavice luka
150 ml crvenog vina
5 srednjih mrkvica
3 paprike različitih boja
1 kašika sećera
1 kašičica vegete
soli
1 lovorov list
peršun po želji
4 kašike paradajz sosa



Priprema

Narežite sitno luk i propržite dok ne dobijete staklenast izgled luka.

Dodajte meso i propržite.

Na sredini šerpe razmaknite meso i dodajte kašiku sećera te promiješajte samo sećer da se malo uprži.

Dodajte ostale začine i narezanu mrkvu te promiješajte.

Zalijte sa crvenim vinom i ostavite da ispari.

Kad se vino isparilo dodajte paradajz sos i zalijte sa malo vode tek da nam pokrije meso.

Kad gulaš provrije smanjite vatru na nisku temperaturu, poklopite lonac i nastavite kuhati.

Gulaš kuhamo tako što kad nam ispari voda, dodamo ponovo tek onoliko koliko je isparilo, promiješamo i nastavimo kuhati oko 2 sata.

15 minuta prije završetka kuhanja, narežemo paprike i dodamo.

Kuhamo 15 minuta i poslužimo uz tjestenininu, rižu ili pire krompir, ponekad poslužim samo uz kruh i času vina.




http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:

Постави коментар