Najbolje lazanje
Sastojci
Crveni sos
malo maslinovog ulja
1 veći luk
4 čena belog luka
100 gr narendanih šargarepa
250 gr svinjskog mesa
250 gr junećeg mesa
1 tegla (1/2 kg) sosa od paradajza
vegete i bibera po ukusu
malo peršunovog lista – sitno iseckanog
Beli sos
4 kašike ulja
3 kakašike putera
2 kašike brašna
3 šolje mleka ili više ako treba
soli i bibera po ukusu
2 šolje narendane mocarele ili sličnog sira (tipa kačkavalj)
300 gr sveže mocarele (dve loptice pakovane u vodi)
1/2 šolje narendanog parmezana za posipanje
Priprema
1.
U većoj šerpi, propržiti crni i beli luk.
Dodati meso i šargarepe i dobro propržiti.
Dodati sos od paradajza, začiniti i kuvati na laganoj vatri oko pola sata.
2.
Za beli sos, na ulju i puteru propržiti brašno, na vrlo niskoj temperaturi.
Polako dodavati mleko, stalno mešajući.
Dodati i začine, i kad se sve zgusne, dodati narendani sir.
Ako hoćete manje sira, slobodno smanjite količinu.
Najvažnije je da znate da lazanje treba da budu sočne i nije bitno da imaju čvrsto držanje.
Ovo nije gibanica!
3.
U pleh za pečenje, prvo staviti red crvenog sosa.
Preko toga prekriti listovima za lazanje.
Zatim red belog sosa pa testo i red crvenog sosa.
Naseći sveži mocarela sir na kolutiće i tako prekriti crveni sos.
Staviti preko svega još jedan red listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa.
Odgore treba staviti malo soka od crvenog sosa, da beli sos nebi izgoreo.
Kad je ispečeno oko 1 sat na 180 stepeni, odgore staviti parmezan i peći još 10 minuta.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар