субота, 9. фебруар 2019.

Najbolje lazanje


Najbolje lazanje


Sastojci 

Crveni sos

malo maslinovog ulja
1 veći luk
4 čena belog luka
100 gr narendanih šargarepa
250 gr svinjskog mesa
250 gr junećeg mesa
1 tegla (1/2 kg) sosa od paradajza
vegete i bibera po ukusu
malo peršunovog lista – sitno iseckanog

Beli sos

4 kašike ulja
3 kakašike putera
2 kašike brašna
3 šolje mleka ili više ako treba
soli i bibera po ukusu
2 šolje narendane mocarele ili sličnog sira (tipa kačkavalj)
300 gr sveže mocarele (dve loptice pakovane u vodi)
1/2 šolje narendanog parmezana za posipanje



Priprema

1.
U većoj šerpi, propržiti crni i beli luk.

Dodati meso i šargarepe i dobro propržiti.

Dodati sos od paradajza, začiniti i kuvati na laganoj vatri oko pola sata.

2.
Za beli sos, na ulju i puteru propržiti brašno, na vrlo niskoj temperaturi.

Polako dodavati mleko, stalno mešajući.

Dodati i začine, i kad se sve zgusne, dodati narendani sir.

Ako hoćete manje sira, slobodno smanjite količinu.

Najvažnije je da znate da lazanje treba da budu sočne i nije bitno da imaju čvrsto držanje.

Ovo nije gibanica!

3.
U pleh za pečenje, prvo staviti red crvenog sosa.

Preko toga prekriti listovima za lazanje.

Zatim red belog sosa pa testo i red crvenog sosa.

Naseći sveži mocarela sir na kolutiće i tako prekriti crveni sos.

Staviti preko svega još jedan red listova lazanje i premazati svim ostatkom belog sosa.

Odgore treba staviti malo soka od crvenog sosa, da beli sos nebi izgoreo.

Kad je ispečeno  oko 1 sat na 180 stepeni, odgore staviti parmezan i peći još 10 minuta.




https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар