Sočni kruh
Sastojci
Za tijesto
500 g pšeničnog oštrog brašna
1 svježi kvasac
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300-330 ml tople vode
Za fil
100 g dimljene rolane šumke
100 g narezane suhe vratine
100 g naredanog sira
4 kuhana jaja
Priprema
1.
Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.
2.
Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto.
Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.
3.
Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite vratinu, šumku i sir.
Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.
4.
Kruh stavite u nauljeni kalup i pustite da se diže 20 minuta.
Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.
Kruh poslužite uz mladi luk.
Ovaj kruh obvezno poslužite topli.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар