уторак, 5. фебруар 2019.

Sočni kruh


Sočni kruh

Sastojci 

Za tijesto

500 g pšeničnog oštrog brašna
1 svježi kvasac
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
300-330 ml tople vode

Za fil

100 g dimljene rolane šumke
100 g narezane suhe vratine
100 g naredanog sira
4 kuhana jaja




Priprema

1.
Kvasac sa šećerom i malo brašna razmutite u malo vode i ostavite na toplom mjestu 10-ak minuta.

2.
Preostalo brašno pomiješajte sa soli, dodajte dignuti kvasac i ostatak vode, pa zamijesite tijesto.

Tijesto pokrijte i ostavite na toplom mjestu 30-ak minuta.

3.
Nakon toga tijesto premijesite i razvaljajte te po njemu rasporedite vratinu, šumku i sir.

Jaja stavite uz rub i sve zajedno zarolajte u roladu.

4.
Kruh stavite u nauljeni kalup  i pustite da se diže 20 minuta.

Stavite peći u pećnicu zagrijanu 180-200°C i pecite 60 minuta.

Kruh poslužite uz mladi luk.

Ovaj kruh obvezno poslužite topli.




https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар