уторак, 5. фебруар 2019.

Punjene lepine

Punjene lepine


Sastojci

 400 gr brašna
 1 kašikica šećera
 2 kašikice kvasca
 1 kašika ulja
 soli po želji
 mlaka voda



Priprema

Od gore navedenih sastojaka zamijesite mekše tijesto.

Istresite na pobrašnjenu površinu, operite posudu u kojoj ste mijesili tijesto, posušite i namažite uljom.

Tijesto primjesite i vratite u posudu.

Prekrite i pustite da izraste.

Tijesto podjelite na dva dijela, oblikujete u loptice i pustite da malo odmori.

Ja nisam pravila jednu lepinu već četiri manje.

Punila sam ih piletinom, krompirom i smjesom za bosanski lonac i premazala bjelancetom i dodala malo sjemenki susama.

Da bi se napuhale peć mora biti zagrijana na 220 stepeni.




http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:

Постави коментар