уторак, 5. фебруар 2019.

Piletina sa senfom i susamom


Piletina sa senfom i susamom


Sastojci

500 g pilećeg filea
0,3 dl ulja
3 kašike senfa
2 kašike susama
1 kašika soja sosa
1 kašičica soli
malo bibera
2-3 čena bijelog luka



Priprema

Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 – 1,5 cm.

Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane.

U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago rumenu boju.

Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta.

Meso izvaditi na tanjir.

Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.

Na kraju dodati bijeli luk.

Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji.



http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:

Постави коментар