уторак, 12. фебруар 2019.

Slana štrudla


Slana štrudla


Sastojci

2 šolje mlijeka
1 kašika šećera
5 šolja brašna
malo više od pola šolje ulja
1 kesica kvasca
1 manja kašika soli

Za filovanje

500 gr šumnke isječene na listice
300 gr mocarela sira
malo origana
jedno žumance za premazivanje


Priprema

1.
U ugrijano mlijeko staviti kvasac i kašiku šećera pa ostaviti da se nadođe.

2.
Kada se kvasac nadošo dodati ulje, so i brašno i zamješiti tijesto pa ostaviti da nadođe.

3.
Kada je tijesto dovoljno odstojalo, podijeliti ga na tri kugle, pa rasklagijati svaku od njih i filovati šunmkom i sirom, posuti malo origana , pa tijesto zamotati u strudlu, premazati žumancom i staviti da se peče.

4.
Po vašem izboru od ovog tijesta možete praviti jednu, dvije ili više strudli.

Vi rasporedite tijesto po vasoj želji.

Isto se odnosi i na fil, dakle možete staviti više ili manje sira i sunmke.



https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар