Slana štrudla
Sastojci
2 šolje mlijeka
1 kašika šećera
5 šolja brašna
malo više od pola šolje ulja
1 kesica kvasca
1 manja kašika soli
Za filovanje
500 gr šumnke isječene na listice
300 gr mocarela sira
malo origana
jedno žumance za premazivanje
Priprema
1.
U ugrijano mlijeko staviti kvasac i kašiku šećera pa ostaviti da se nadođe.
2.
Kada se kvasac nadošo dodati ulje, so i brašno i zamješiti tijesto pa ostaviti da nadođe.
3.
Kada je tijesto dovoljno odstojalo, podijeliti ga na tri kugle, pa rasklagijati svaku od njih i filovati šunmkom i sirom, posuti malo origana , pa tijesto zamotati u strudlu, premazati žumancom i staviti da se peče.
4.
Po vašem izboru od ovog tijesta možete praviti jednu, dvije ili više strudli.
Vi rasporedite tijesto po vasoj želji.
Isto se odnosi i na fil, dakle možete staviti više ili manje sira i sunmke.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар