Zapečene mahune
Sastojci
500 gr mahuna žutih ili zelenih
100 gr maslaca
1 dl vrhnja za kuhanje
2 kašike brašna
redani parmezan
češnjak, malo ulja, so, papar
Priprema
1.
Prokuhati desetak minuta u slanoj, vreloj vodi.
Dobro ocjediti.
2.
Posebno u tavu staviti malo ulja i maslac, otopiti pa dodati brašno, izmješati da nema grudvica. dodati mahune, posoliti, popapriti, dodati sitno nasjeckanog češnjaka.
Sve istresti u podmazanu tepsiju i posuti redanim parmezanom.
Zapeći oko 20 do 30 minuta na 200 C.
3.
Ali bez vrhnja za kuhanje, dodala bi samo malo vode a po vrhu domaćeg masnijeg sira ili bez.
Meni je i tako fino.
4.
Ova količina dovoljna je za dvije osobe, i mjere ne moraju biti precizne, maslaca manje ili više, vrhnja isto tako, češnjaka i parmezana po ukusu.
Meni jako ukusno.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар