среда, 6. фебруар 2019.

Zapečene mahune


Zapečene mahune


Sastojci

500 gr mahuna žutih ili zelenih
100 gr maslaca
1 dl vrhnja za kuhanje
2 kašike brašna
redani parmezan
češnjak, malo ulja, so, papar


Priprema

1.
 Prokuhati desetak minuta u slanoj, vreloj vodi.

Dobro ocjediti.

2.
Posebno u tavu staviti malo ulja i maslac, otopiti pa dodati brašno, izmješati da nema grudvica. dodati mahune, posoliti, popapriti, dodati sitno nasjeckanog češnjaka.

Sve istresti u podmazanu tepsiju i posuti redanim parmezanom.

Zapeći oko 20 do 30 minuta na 200 C.

3.
 Ali bez vrhnja za kuhanje, dodala bi samo malo vode a po vrhu domaćeg masnijeg sira ili bez.

Meni je i tako fino.

4.
Ova količina dovoljna je za dvije osobe, i mjere ne moraju biti precizne, maslaca manje ili više, vrhnja isto tako, češnjaka i parmezana po ukusu.

Meni jako ukusno.




https://www.coolinarika.com

Нема коментара:

Постави коментар