Prženi beli oslić sa prelivom
Sastojci
Potrebno je
1 kg belog oslića
po ukusu soli
po potrebi brašno
po potrebi ulje za prženje
Preliv za oslić
2 limuna
malo soli
2 kašike maslinovog ulja
1 glavica belog luka
3 kašike seckanog peršuna
Priprema
1
Ribu očistiti i iseći na komade.
Posoliti.
2
Svaki komad ribe uvaljati u brašno sa svih strana.
3
Na vrelom ulju pržiti ribu sa svih strana dok ne dobije zlatno žutu boju.
4
Stavljati komade ribe na papirnom ubrusu da se ocedi od viška masnoće.
5
Preliv za ribu
Beli luk i peršun očistiti i naseckati sitno.
Posoliti.
Dodati limunov sok i ulje.
Izmešati.
Služiti uz ribu.
https://www.recepti.com

Нема коментара:
Постави коментар