Špagete sa bolonjez sosom
Sastojci
300gr mlevene junetine
1 velika glavica crnog luka
4 česnja belog luka
600-700ml soka od paradaiza
1 šargarepa
mali komadić korena celera
2dl vode(ako vam je paradaiz redji moze i manje vode)
origano ili bosiljak-1 kašikica ravna
1 kašika vegete
so po ukusu
ulje 4-5 kašika
100 gr parmezana služi za posipanje,i bez toga može da prodje.
Priprema
Crni luk sitno iseckati,ispržiti na ulju.
Dodati beli luk sitno iseckan pa i to malo propržiti.
Dodati mleveno meso,izrendanu šargarepu i celer,sa lukom dinstati par minuta.
Naliti paradjz,vodu i ostale začine.
Kuvati uz često mešanje oko 20 minuta.
Preliti preko špageta i posuti parmezanom.
Špagete kuvate prema upustvu sa kesice,u vrelu,posoljenu vodu spustate špagete,mešate da se ne zalepe.
Kuvate oko 4 minute,probate da vidite jel su još tvrdi.
Ako jesu ostavite još 2-3minuta poklopljeno u vreloj vodi.
Kada su gotove procediti,isprati hladnom vodom,izmešati sa kašikom ulja da se ne zalepe.
Ako vam pretekne špageta za večeru,možete ih osvežiti prelivanjem vrele vode,tako cete imati špagete kao da ste ih upravo skuvali.
http://www.najbolji-recepti.com
Sastojci
300gr mlevene junetine
1 velika glavica crnog luka
4 česnja belog luka
600-700ml soka od paradaiza
1 šargarepa
mali komadić korena celera
2dl vode(ako vam je paradaiz redji moze i manje vode)
origano ili bosiljak-1 kašikica ravna
1 kašika vegete
so po ukusu
ulje 4-5 kašika
100 gr parmezana služi za posipanje,i bez toga može da prodje.
Priprema
Crni luk sitno iseckati,ispržiti na ulju.
Dodati beli luk sitno iseckan pa i to malo propržiti.
Dodati mleveno meso,izrendanu šargarepu i celer,sa lukom dinstati par minuta.
Naliti paradjz,vodu i ostale začine.
Kuvati uz često mešanje oko 20 minuta.
Preliti preko špageta i posuti parmezanom.
Špagete kuvate prema upustvu sa kesice,u vrelu,posoljenu vodu spustate špagete,mešate da se ne zalepe.
Kuvate oko 4 minute,probate da vidite jel su još tvrdi.
Ako jesu ostavite još 2-3minuta poklopljeno u vreloj vodi.
Kada su gotove procediti,isprati hladnom vodom,izmešati sa kašikom ulja da se ne zalepe.
Ako vam pretekne špageta za večeru,možete ih osvežiti prelivanjem vrele vode,tako cete imati špagete kao da ste ih upravo skuvali.
http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:
Постави коментар