уторак, 5. фебруар 2019.

Lovačke šnicle


Lovačke šnicle


Sastojci

 400 g (5 tanjih) junećih šnicli
 1 kašičica sitne morske soli
 1 kašičica aleve paprike
4 kašičice mekog brašna
100 ml ulja
 1 kašičica mlevenog bibera
 5 ravnih kašičica senfa
 3 čena belog luka
 600 ml vode
 100 ml belog vina
 1 kašika svežeg peršunovog lišća

Prilog

pire krompir i kuvana šargarepa



Priprema

Šnicle oprati, preseći  sa strane da se ne bi savile prilikom prženja, prosušiti ih, posoliti, pa uvaljati u mešavinu brašna i aleve paprike.

Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obe strane po par minuta, izvaditi ih, premazati senfom, posuti biberom i ostaviti sa strane.

U istom tiganju (sve eventualne trunčice i grudvice prethodno izvaditi iz tiganja), propržiti sitno iseckan beli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu , vratiti šnicle, smanjiti temperaturu, pa kuvati polupoklopljeno na trojci, ako je skala do šest.

Tokom kuvanja tiganj par puta protresti.

Posle sat vremena sipati vino i kuvati još 15 do 20 minuta, uz češće mešanje.

Ko voli, može dodati i lovorov list.

Šnicle posuti svežim peršunovim lišćem i poslužiti uz krompir pire i kuvanu šargarepu.




http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:

Постави коментар