Lovačke šnicle
Sastojci
400 g (5 tanjih) junećih šnicli
1 kašičica sitne morske soli
1 kašičica aleve paprike
4 kašičice mekog brašna
100 ml ulja
1 kašičica mlevenog bibera
5 ravnih kašičica senfa
3 čena belog luka
600 ml vode
100 ml belog vina
1 kašika svežeg peršunovog lišća
Prilog
pire krompir i kuvana šargarepa
Priprema
Šnicle oprati, preseći sa strane da se ne bi savile prilikom prženja, prosušiti ih, posoliti, pa uvaljati u mešavinu brašna i aleve paprike.
Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obe strane po par minuta, izvaditi ih, premazati senfom, posuti biberom i ostaviti sa strane.
U istom tiganju (sve eventualne trunčice i grudvice prethodno izvaditi iz tiganja), propržiti sitno iseckan beli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu , vratiti šnicle, smanjiti temperaturu, pa kuvati polupoklopljeno na trojci, ako je skala do šest.
Tokom kuvanja tiganj par puta protresti.
Posle sat vremena sipati vino i kuvati još 15 do 20 minuta, uz češće mešanje.
Ko voli, može dodati i lovorov list.
Šnicle posuti svežim peršunovim lišćem i poslužiti uz krompir pire i kuvanu šargarepu.
http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:
Постави коментар