уторак, 5. фебруар 2019.

Pita sa tikvicama grizom i jogurtom


Pita sa tikvicama grizom i jogurtom


Sastojci

500 gr tankih kora za pitu
 600 gr tikvica
 1 manja glavica crnog luka
2 jaja
 250 ml jogurta
 oko 100 gr griza
 100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
 so
 biber po ukusu
 peršunovo lišće



Priprema

U jogurt umešajte 100 ml. ulja i 2 jaja.

Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk.

Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.

Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.

Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza  , koru, premaz, koru,premaz, koru, tikvice, griz i tako sve do kraja po tri kore.

Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.

Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.

Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku.

Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.



http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:

Постави коментар