Pita sa tikvicama grizom i jogurtom
Sastojci
500 gr tankih kora za pitu
600 gr tikvica
1 manja glavica crnog luka
2 jaja
250 ml jogurta
oko 100 gr griza
100 ml ulja + 2 – 3 kašike dodatno
so
biber po ukusu
peršunovo lišće
Priprema
U jogurt umešajte 100 ml. ulja i 2 jaja.
Tikvicu operite i izrendajte takođe i luk.
Posolite, pobiberite, dodajte oko 2 kašike ulja i promešajte.
Tepsiju podmažite uljem, stavite jednu koru, ulje, drugu koru, premaz od jogurta, treću koru, premaz od jogurta i četvrtu koru.
Preko četvrte kore stavite rendane tikvice i pospite jednom do dve kašike griza , koru, premaz, koru,premaz, koru, tikvice, griz i tako sve do kraja po tri kore.
Isecite pitu na kockice, premažite ako je ostalo malo premaza ako nije premažite sa vrlo malo ulja i pitu ostavite da stoji oko 20 minuta.
Odozgo sam stavila listove peršunovog lišća ali se može naseckati i u tikvice.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne porumeni, ja sam pekla 30 minuta.
Pripremite neku salatu ili samo nasecite paradajz i uživajte u finom letnjem obroku.
Uz jogurt i kiselo mleko je isto fino.
http://www.najbolji-recepti.com

Нема коментара:
Постави коментар