Spanska tortilja
Sastojci
2 velika krompira
1 veliki crni luk
2-3 jaja
maslinovo ulje
so
1 kašičica praška za pecivo
Priprema
1.
U tiganju zagrejati dosta ulja.
2.
Propržiti crni luk seckan na kolutove, na tihoj vatri.
3.
Kad budu prodinstani (polugotovi), dodati krompir iseckan na tanke kolutove.
4.
Sve to zajedno nastaviti sa prženjem tako da se krompir lepo uprži sa obe strane.
Krompir treba pržiti u dosta ulja, to jest više dinstati ga, kada bude gotovo, izručiti to u metalnu cedilicu i odbaciti sav višak ulja.
U posebnoj posudi ulupati jaja pa u njih dodati krompir i luk, sve lepo sjediniti pa onda izručiti u teflonski tiganj (s nekoliko kapi ulja), poravnati i peći na umerenoj temperaturi.
5.
Posle nekoliko minuta prevrnuti celu tortilju da bi se upekla i sa druge strane.
https://www.coolinarika.com

Нема коментара:
Постави коментар